Kanoni

Kanoni Corfu

Kanoni is een van de belangrijkste toeristische plekken van Corfu met een prachtig uitzicht op het Vlachernaklooster, Pontikonisi, de Chalikiopoulos-lagune en de luchthaven. Er zijn veel hotels, appartementen, restaurants, souvenirwinkels en bars. Het ligt in een prachtige omgeving, het grote nadeel en tegelijk voordeel van de plaats is echter dat het onder de aanvliegroute van het vliegveld ligt. Er is een goede busverbinding met Corfu-stad.

Een belangrijke bezienswaardigheid bij Kanoni is de kerk van Vlacherna dat op het gelijknamige eilandje ligt dat verbonden is met het land via een kleine voetgangersbrug. Aan deze voetgangersbrug leggen vissersbootjes en toersitenbootjes aan.

Tegenover Kanoni en Vlacherna ligt Pontikonisi. Pontikonissi is een groen eiland met hoge cipressen en andere planten van zeldzame schoonheid. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Corfu, het ligt bij de ingang van de antieke haven van Hylippos, bij de huidige Chalikipoulou-lagune en men kan het alleen van veraf bewonderen. Er zijn verschillende versies over de oorsprong van de naam. Volgens een legende was Pontikonissi in feite het schip van Odysseus dat hem naar het eiland van de Faiaken bracht. Letterlijk betekent het woord ‘Pontikonisi’ echter ‘muizeneiland’.  Waarschijnlijk is het eiland zo genoemd vanwege zijn vorm omdat als je het van boven bekijkt, het eruit ziet als een muis.