Lefkimi

Λευκίμη

Gastenboek | Het actuele weer | Verblijf | Reisbureaus | Contact | Site toevoegen

Plaatsen


Data

 

Tips

 

Over ons
Wie zijn wij

Met dank aan

Disclaimer


Lefkimi is de hoofdstad van het Zuidelijke gedeelte van Korfoe. Lefkimi is een van de meest traditionele stadjes van de provincie Korfoe en kenmerkend zijn de smalle straatjes, de hoge huizen, kerkjes en cafeetjes die ons aan de oude tijd doen denken. Lefkimi wordt door een kleine rivier in tweeŽn verdeeld, dit gebied is prachtig en heet Potami wat letterlijk rivier betekent.

Aan de ene kant van de rivieren bevinden zich Cafťs en winkeltjes; het stadje bruist en opvallend leuk zijn de contrasten tussen het traditionele en het moderne leven. Soms lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan, kenmerkend is dat veel oudere mensen nog steeds traditionele klederdrachten dragen.

In Lefkimi kunt u logeren, er zijn een aantal hotels en appartementen. Lefkimi is ook bekend omdat er zoutpannen zijn sinds de 13e eeuw. De zoutpannen van Lefkimi zijn zo rijk dat ze het hele noordwesten van Griekenland van zout voorzien.

Archeologen beweren dat er veel ruÔnes onder de grond te vinden zijn uit het Neolithicum en het Paleolithicum. Thoukidides schreef dat hier in 435-434 voor Christus de zeeslag plaatsvond tussen de Korfioten en Korinthiers en waar de eersten triomfantelijk wonnen.

   

 

© 2000-2007 De Griekse Gids. Alle rechten voorbehouden.


 

Made by
De Griekse Gids - Alles over Griekenland